Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-03@18:51:02 GMT

هتل فردوسی از فهرست آثار ملی خارج شد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۳۰۸۸

هتل فردوسی از فهرست آثار ملی خارج شد

هتل فردوسی، با معماری موسوم به «ساباط» از معدود بناهای میراثی پهلوی اول واقع در خیابان شریعتی رشت است که با شکایت مالک، از فهرست آثار ملی خارج شد.

«مهدی میرصالحی» در گفت وگو با خبرگزاری شبستان با تایید خبر خارج شدن هتل فردوسی از فهرست آثار ملی گفت: سازمان میراث فرهنگی در ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ و به شماره ۳۰۷۲۰ بنای هتل فردوسی واقع در خیابان شریعتی رشت را در فهرست آثار ملی ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناس مسئول ثبت بناهای میراثی اداره کل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه قوانین موجود پاسخگوی حمایت از بناهای تاریخی نیست، اذعان کرد: وراث این عمارت ثبت شده با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری، توانستند بنای خود را از فهرست آثار ملی خارج کنند.

 

وی با اشاره به کمبود اعتبارات سازمان میراث فرهنگی در احیای بناهای میراثی، تصریح کرد: وجود معماری «ساباط»- که یک الگوی معماری ایرانی است- این بنا را از دیگر بناهای میراثی رشت ممتاز می‌کند. این مدل معماری باتوجه به محدودیت زمین در گیلان شایع بود ولی متاسفانه در سال‌های اخیر با شدت گرفتن نوسازی‌ها تخریب شدند.

 

میرصالحی توضیح داد: ساباط علاوه بر کارکرد برای عابران، کمک می‌کرد تا دو مالک مجاور حداکثر استفاده را از زمین خود برای ساخت و ساز استفاده کنند. مالکان با ایجاد یک طاقی در طبقه اول، ملک خود را طوری می‌ساختند که دو ملک در طبقه دوم با یک راهروی مشترک بهم متصل می‌شد.

 

این کارشناس همچنین با توضیح الگوی معماری هتل فردوسی بیان کرد: هتل فردوسی اواخر دوره پهلوی اول و مقارن با جنگ جهانی ساخته شده است ولی از نظر الگوی معماری شبیه بناهای اواخر دوره قاجار است. نمای خارجی عمارت، نمایی موسوم به «سنگ عمارت» دارد که آغاز دوره تحول معماری گیلان از بومی بسمت اروپایی را نشان می‌دهد. تزیینات خارجی عمارت هم جالب توجه است و شاخصه مهم آن نشان «فِرَوَهَر» بر سردرب عمارت است. عمارت همچنین دارای الگوهای معماری بومی هم هست و طبقه دوم ایوانی کتابی دارد که به گردش هوا کمک می‌کرد.

 

گفتنی است، هتل فردوسی به لحاظ قرار گرفتن در محدوده تاریخی و محور گردشگری میدان شهرداری و بازار رشت موقعیت ممتازی داشته و سرای میخچی که پیش از این ثبت ملی بود، بعد از طاقی هتل فردوسی قرار داشت. همچنین، ساختمان اداری نخستین شورای شهر رشت در هتل فردوسی دایر بود.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته دفاع مقدس مسجد طراز اسلامی اربعین حسینی اردبیل فعالیت های مسجدی خطبه نماز جمعه نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد بندرعباس ساباط میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مسابقه کتاب شیرین تا روز بزرگداشت فردوسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما این مسابقه که کار مشترک تلویزیون اینترنتی کتاب و شبکه کودک است هر روز ساعت ۱۶ تا ۱۷ پخش می‌شود.
برنامه و مسابقه تلویزیونی کتاب شیرین با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی میان کودکان و نوجوانان با محوریت سه کتاب «بزرگ‌شدن در سپیدان»، «قصه‌های ادواردو» و «خدا و ضرب‌المثل‌ها» طراحی شده و «قصه‌های شاهنامه» نیز به آن اضافه شده است.

میترا لبافی گزارش می‌دهد:

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تمدید مسابقه کتاب شیرین تا روز بزرگداشت فردوسی
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • (ویدئو) سورپرایز عادل فردوسی‌پور در پشت صحنه برنامه
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • (ویدئو) عادل فردوسی‌پور سورپرایز شد
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)