Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@21:34:32 GMT

مهم‌ترین آثار تاریخی و سوغات رشت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۳۴۴۴۲

مهم‌ترین آثار تاریخی و سوغات رشت چیست؟

خبرگزاری میزان- شهر رشت جنگل‌هایی انبوه و طبیعتی بکر دارند و همین موضوع باعث جذب گردشگران فراوانی شده است. تاریخ انتشار: 22:56 - 01 فروردين 1399 - کد خبر: ۶۰۷۴۲۹

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، بیشتر مردم زمانی که قصد دارند به مسافرت بروند، شهر‌های شمالی بخصوص شهر رشت یکی از گزینه‌های آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشت شهری ساحلی و جزء پر جمعیت‌ترین شهر‌های شمالی است. رشت هر سالانه میزبان مسافرانی است که از شهر‌های دیگر به این شهر ساحلی سفر می‌کنند. جاذبه اصلی این شهر دریای خزر و طبیعت بکر کوهستانی و سر سبز رشت می‌باشد. سوغاتی‌های خوراکی متنوعی، برای هر ذائقه در شهر رشت وجود دارد چرا که از یک طرف به دریا و از طرف دیگر به جنگل ختم شده است؛ که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می‌کنیم:

رشته خشکار: یک نوع شیرینی خوشمزه شهر رشت، رشته خشکار است که وسط آن هل و مغز پسته قرار دارد و می‌توانید آن را از تمام شیرینی فروشی‌های رشت تهیه کنید. این شیرینی بیشتر در ماه مبارک رمضان، بر سر سفره‌ی مردم رشت قرار دارد.

زیتون: رشت از مهم‌ترین مکان‌های دارای زیتون در ایران به شمار می‌رود. زیتون جزء خوش خور‌ترین میوه‌های رشت می‌باشد و در دو نوع سیاه و سبز عرضه می‌شود. در کنار این محصول، فراورده‌های دیگر، نظیر روغن زیتون و زیتون پرورده نیز در مغازه‌های زیتون فروشی رشت یافت می‌شود.

چای: چای بعد از برنج، محصولی است که در رشت به صورت انبوه کشت می‌شود. چای رشت بسیار معروف است و در تمام فروشگاه‌های شهر رشت، برای فروش قرار دارد.

پنیر سیاهمزگی: این پنیر از فراورده‌های شیر است بدون این که خامه‌ی آن گرفته شود. در بازار در دو نوع کهنه و تازه وجود دارد که نوع کهنه‌ی آن گران‌تر است. دلیل این تفاوت قیمت این است که پنیر کهنه را نمک سود کرده اند تا ماندگاری بیشتر داشته باشد.

رب انار: این رب یکی از رب‌هایی است که خواص دارویی زیادی دارد و برای خوش طعم‌تر کردن غذا‌های شمالی مانند فسنجان، از آن استفاده می‌شود. این ماده از رب انار ترش محلی گیلانی درست می‌شود.

چموش دوزی: چموش کفشی چرمی بدون رنگ است و برای رنگ کردن آن از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شود. انواع متفاوتی دارد که یکی از انواع پرطرفدارش، بندی دارد ک دور پا بسته می‌شود.

آثار تاریخی شهر رشت به دلیل دارا بودن تمدن و تاریخ غنی بسیار زیاد است. در این شهر موزه‌های تاریخی وجود دارد که نشان دهنده فرهنگ و قدمت طولانی این شهر می‌باشد. تعداد بسیار زیادی از این آثار به ثبت آثار ملی ایران رسیده است و از تخریب آن جلوگیری شده و توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است. تعدادی از این موزه‌ها و آثار تاریخی عبارتند از:

خانه و موزه میرزا کوچک خان: این خانه محل زندگی میرزا کوچک خان و خانواده اش بوده است که بعد از کشته شدن او، بقیه‌ی ساکنان، آن جا را ترک کردند. در حیاط این خانه، تندیسی از سر میرزا کوچک خان، در محیط باغچه‌ی حیاط خانه قرار دارد. خانه شامل دو طبقه به متراژ ۳۰۰ متر مربع می‌باشد. این خانه در برابر آتش سوزی، صاعقه و سیل ایمن می‌ماند.

خانه ابریشمی: ساخت این اثر به دوره قاجار بر می‌گردد که دارای دو طبقه است. طبقه اول تجملات خاصی ندارد، ولی طبقه دوم تالار آینه می‌باشد. حیاطی زیبا و باغچه‌ای سرسبز دارد. این اثر به ثبت ملی رسیده است و رفت و آمد به این خانه محدود است.

مجموعه تاریخی شهرداری: این اثر در دوره‌ی پهلوی ساخته شده است که حال و هوایی اروپایی دارد. این مکان شامل پست خانه و تلگراف خانه، استانداری، شهرداری و هتل ایران است. ساختمان شهرداری که توسط مهندسان آلمانی طراحی شده است، عجیب‌ترین ساختمان این مجموعه است.

هتل فردوسی: این هتل در دوره‌ی پهلوی، توسط معماران ایرانی ساخته شده است. نمای خارجی این هتل، نمایی موسوم به سنگ عمارت دارد و این تزئینات بسیار زیبا، توجه بیننده‌ها را جلب می‌کند. این اثر به ثبت آثار ملی ایران رسیده بود، ولی سازمان میراث فرهنگی از آن حمایت نمیکند. با این که این بنا از نظر موقعیتی در مکان مناسبی قرار دارد، بعد از مدتی این بنا از این لیست بیرون آمد.

بیشتر بخوانید: مهم ترین آثار تاریخی و سوغات کرمان چیست؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آثار تاریخی سوغات آثار تاریخی شهر رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۴۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر

تلویزیون در ایام تعطیلات آخر هفته و سالروز شهادت امام صادق(ع) نزدیک به ۵۰ فیلم پخش می‌کند که در این بین اولین اثر حاتمی‌کیا و یکی از آخرین آثار بروس ویلیس دیده می شود.

به گزارش ایسنا، فهرست فیلم‌های آخر هفته سیما که برای پخش از ۱۱ شبکه اعلام شده، شامل ۴۶ فیلم است که از جمله آثار شاخص آن می‌توان به «بادیگارد»، «ریو»، «ویل هانتینگ نابغه» و «محاکمه ۷ شیکاگویی» و از جمله فیلمسازان شاخص آن می‌توان به مسعود جعفری جوزانی، کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمی‌کیا، داوود میرباقری، همایون اسعدیان و آرون سورکین اشاره کرد.

۳۲ فیلم معادل حدود ۷۰ درصد این محصولات، خارجی‌اند و حدود ۳۰ درصد فیلم‌ها نیز در سینما و تلویزیون ایران ساخته شده‌اند.

به علت نزدیکی این آخر هفته به ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم، بخش قابل توجهی از این فیلم‌ها سوژه‌ای در ارتباط با تعلیم و تربیت دارند؛ آثاری مثل «قصه‌های مجید»، «جاده‌های سرد»، «پل سفید»، «لونانا در انتظار معلم» و «شش قهرمان».

در بین آثار انتخابی، دو فیلمساز با دو فیلم در این آخر هفته حاضرند. «بادیگارد» و «هویت» از ابراهیم حاتمی‌کیا و «هدیه» و «ریکا» از مسعود فرخنده پخش خواهد شد. در اتفاقی جالب، فیلم سینمایی «۳۰ نابغه» نیز روی آنتن دو شبکه خواهد رفت: پنجشنبه از شبکه نمایش و جمعه از شبکه امید.

همانند هفته گذشته، چهار فیلم در فهرست اعلامی از سوی روابط عمومی معاونت سیما به عنوان فیلم‌های جدید معرفی شده‌اند که پیش از این در ایام نوروز روی آنتن تلویزیون رفته اند. «رادیکال»، «مصلحت»، «زاده شده برای پرواز» و «محموله نهایی»، فهرست این چهار اثر را تشکیل می‌دهند.

ضمن اینکه در فهرست منتشرشده، فیلمی که برای پخش در باکس جمعه ساعت ۱۴ شبکه کودک برنامه‌ریزی شده، معرفی نشده است.

در این زمینه بخوانید:

تلویزیون در تعطیلات آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

در میان این ۴۶ فیلم، دو فیلم «نامیرا» و «گریز از مرگ» جدید به شمار می‌روند. یکی از این دو اثر، تله‌فیلم «نامیرا» به کارگردانی محمد کرمانشاهی است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این فیلم در سال ۹۵ ساخته شده ولی تاکنون در تلویزیون نمایش داده نشده و پس از حدود هشت سال به پخش می‌رسد. علت پخش نشدن این فیلم که سال ۹۶ حتی از جشنواره فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی مسکو نیز جایزه گرفت، روشن نیست. علاوه بر امین زندگانی، شهرزاد کمال‌زاده، رامین راستاد و آیدین ختایی، پرستو صالحی هنرپیشه سابق تلویزیون در این اثر نقش دارد.

دومین فیلم جدید این آخر هفته، «گریز از مرگ» به کارگردانی مایک برنز است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۳:۳۰ روی آنتن شبکه تهران خواهد رفت. این فیلم از آن جهت اهمیت دارد که یکی از آخرین پروژه‌های سینمایی بروس ویلیس به شمار می‌آید. این هنرپیشه ۶۹ ساله هالیوود که بازیگری را به ناچار کنار گذاشته، در همان ایام که عوامل فیلم‌ها مجبور بودند دیالوگ‌ها را از طریق گوشی برایش بخوانند و توانایی حفظ کردن نداشت، به تدریج متوجه شد به بیماری زوال عقل مبتلا شده است.

جالب آن که فیلم «گریز از مرگ» به علت محدودیت‌های کرونایی، تنها در ۹ روز فیلمبرداری شده و تمام سکانس‌های این بازیگر نیز تنها در یک روز ضبط شده است! در سال ۲۰۲۱ جوایز تمشک طلایی نیز که به بدترین‌های هالیوود اهدا می‌شود، یک رشته ویژه با عنوان «بدترین بازی بروس ویلیس» اضافه کرد که ۷ فیلم این بازیگر در آن سال، ۷ نامزد آن را تشکیل می‌داد و فیلم «گریز از مرگ» هم یکی از آن آثار بود. بعدها وقتی خانواده بروس ویلیس رسما خبر بیماری او را به اطلاع عموم رساندند، این جایزه لغو شد.

از میان آثار تکراری این ایام نیز فیلم «هویت» اثر جالب توجهی محسوب می‌شود. این فیلم که برای پخش در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۱ از شبکه نمایش برنامه‌ریزی شده است، نخستین فیلم بلند ابراهیم حاتمی‌کیا به شمار می‌آید که بسیاری مهجورترین فیلم این کارگردان می‌دانند. «هویت» در سال ۱۳۶۵ با سرمایه شبکه دو سیما و به عنوان فیلمی سینمایی ساخته شد، ولی هیچ‌گاه روی پرده سینما نمایش داده نشد و مستقیما در تلویزیون به پخش رسید.

گفته می‌شود به خلاف خاستگاه فکری ابراهیم حاتمی‌کیا که پیش از فیلمسازی، پاسدار و هنرمندی از جریان انقلاب بود، خسرو دهقان منتقد جریان عرفی نقد سینما، اولین منتقدی است که این فیلمساز را اصطلاحا کشف کرد و با نقدی که بر فیلم «هویت» نوشت، از فیلمساز خوش‌قریحه‌ای خبر داد که وارد سینما می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی ما با بارسلونا را ببینید، تاریخی می‌شود!
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز